فروش ورق آهن

انواع ورق آهن

ورق آهن را عمدتا در نوع رولی و صفحه ای می توان شناسایی کرد اما همین دو نوع نیز دارای انواع مختلفی می باشد.

– ورق سیاه
– ورق روغنی
– ورق رنگی
– ورق گالوانیزه
– ورق رنگی شیروانی
ورق سیاه

علت نامگذاری این ورقه ها به خاطر نحوه ی تولیدشان می باشد که به روش نورد گرم تولید می شوند. این ورق که از جمله معروف-ترین و اصلی ترین ورق های بازار به شمار می رود، به کمک شاخصی به نام ST کیفیت سنجی می شود.
اساس کار شاخص ST بر مبنای تعداد کربنی است که در ساختار ورقه ی آهن به کار رفته است و به طور معمول نامگذاری ورقه-های آهن معمولی بین ST33 تا ST52 می باشد؛ بدین صورت که هر قدر تعداد کربن بیشتر شود، از انعطاف پذیری ورقه ی آهن نیز کاسته می شود.
از نظر میزان محبوبیت نیز ورقه های ST22 و ST52 بسیار پر کاربرد هستند.

از نظر به کارگیری ورق سیاه در صنایع مختلف نیز می توان به صنایع زیر اشاره نمود:

– تانکر سازی
– خودرو سازی
– ساختمان سازی
– کشتی سازی
– ساخت مخازن خاص
– لوله سازی
و…

از نظر تولیدات داخلی نیز کارخانه های زیر قادر به تولید ورق سیاه هستند:

– فولاد اکسین
– ورق کاویان
– نورد لوله اهواز
– فولاد مبارکه اصفهان (که اصلی ترین تولید کننده ورق سیاه در ایران است)

در خصوص نحوه ارائه محصول به دست مشتری نیز باید گفت که این محصول به صورت رول یا صفحات برش داده شده و فابریک، آن هم در اندازه های: ۶*۱.۵، ۶*۲، ۱۲*۲، ۲*۱، ۲.۵*۱.۲۵ قابل عرضه به بازار هستند.
در مورد ضخامت ورقه ها نیز باید گفت که ضخامت آن ها از ۱.۸mm تا ۱۰۰mm متغیر بوده و تعیین قیمت ورقه ها نیز بر اساس ضخامت و تعداد کربن های به کار رفته در ورقه ها می باشد و این عامل در تعیین میزان وزن ورق نیز بی تاثیر نیست.

ورق روغنی

علت نامگذاری این نوع از ورقه های آهنی نیز به این دلیل است که آن ها را از طریق نورد سرد تولید می کنند. در واقع ورق روغنی معروف به فولاد سرد بوده و در عرض های استاندارد ۱۰۰cm و ۱۲۵cm تولید می شوند و ضخامت آن ها بین ۰.۳mm تا ۴mm متغیر است.

از جمله کاربرد های این نوع از ورقه های آهنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– پروفیل های ساختمانی
– ساخت در و پنجره
– ساخت پروفیل های مبلی
– ساخت بدنه ی کابینت
– ساخت قطعات صنعتی
– ساخت وسایل برقی خانگی
– ساخت قطعات خودرو
– و در نهایت ساخت ورق گلوانیزه (که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت)

در حالت کلی این ورق به سه دسته ی اصلی تقسیم می شود که به قرار زیر هستند:

– ورق روغنی ST12 (که اصطلاحا به آن ورق کششی نیز گفته می شود و جزو پر کاربرد ترین نوع ورق روغنی به حساب آمده و همین امر باعث گران تر بودن قیمت آن از سایر ورق های روغنی شده است؛ در خصوص کاربرد آن نیز باید گفت که در صنعت ساختمان سازی و موارد صنعتی کاربرد داشته و در تعیین قیمت ورق نیز باید گفت که هر شرکتی قیمت مخصوص به خود را دارد)
– ورق روغنی ST13
– ورق روغنی ST14

از جمله کارخانه های تولید کننده ی ورق روغنی در ایران می توان به: هفت الماس، فولاد مبارکه اصفهان، فولاد غرب آسیا و فولاد درخشان اشاره کرد.
از کشورهای وارد کننده ی این نوع از ورق ها به ایران نیز می توان: قزاقستان، روسیه، چین و کره را نام برد.

ورق رنگی

در واقع می توان ورق رنگی را نوعی ورق گالوانیزه در نظر گرفت، چرا که جنس ورق پایه ای آن از جنس ورقه های گالوانیزه می-باشد.
این ورقه های گالوانیزه که پوششی از زینک اکسید را به دور خود دارند در برابر عواملی محیطی و حتی عواملی مثل لک به جای مانده از اثر انگشت مقاوم بوده و از زمان تولید تا تحویل به دست مشتری همواره جلا و شکل زیبای خود را حفظ می کنند.
این ورق های آهنی در کوره پخته شده و برای مصارفی نظیر: صنایع فلزی، تولیدات ساختمانی، تولیدات لوازم خانگی و حتی صنعت حمل و نقل به کار برده می شوند.
از جمله کارخانه های تولید کننده ی داخلی، می توان: فولاد مبارکه، فولاد بهمن، فولاد هفت الماس و فولاد سمنان را نام برد که ورق های رنگی را در رنگ‌های سفید یخچالی، آبی، قهوه ای سوخته، صورتی و… تولید می کنند.
ضخامت این ورقه ها نازک بوده و به صورت رول فرم در عرض های ۱۰۰ و ۱۲۵ میلی متری به مشتری عرضه می شوند.

ورق گالوانیزه

در واقع در تولید ورق گالوانیزه از روکش فلز روی استفاده شده است و علت آنکه این نوع از ورقه ها کاربرد فراوانی دارند این است که :

– هزینه تولید، تعمیر و نگهداری آن ها کمتر می باشد.
– در برابر سایش، خوردگی و صدمات مکانیکی مقاومت خوبی دارند.
– در برابر صدمات محیطی، آن هم به صورت کاملا اتوماتیک همراه با پوشش گالوانیزه مقاوم هستند.

از کاربرد های این نوع از ورق آهنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– تولید کانال های کولر
– جاهایی که امکان برخورد با آب و خوردگی وجود دارد؛ مثل شیروانی ها یا لوله های آب
– تولید ورق گالوانیزه رنگی
– ورق های شیروانی رنگی و…

از تولیدکنندگان ورق گالوانیزه نیز می توان به تولیدکنندگان داخلی و خارجی اشاره کرد که کارخانه هفت الماس، شهرکرد، کاشان و صنایع فولاد شهریار و کارخانه وارد کننده کشور چین از جمله این کارخانه ها می باشند.
عرضه این نوع از ورق برای مشتری به دو صورت فابریک و رول مانند بوده و در تعیین قیمت آن عواملی مثل کیفیت و ضخامت ورقه ها موثر هستند که قیمت گذاری کارخانه ها با هم فرق دارد.

ورق رنگی شیروانی

در واقع ورق رنگی شیروانی همان ورق گالوانیزه یا ورق رنگی است که به همان شیوه با پوشش روی و رنگ پوشش داده شده و فقط در شیوه شکل و طرح دهی است که با آن ها فرق دارد.
تعدادی از انواع و اقسام ورق رنگی شیروانی که با توجه به طرح و فرم خود تقسیم بندی شده اند به شرح زیر می باشند:

– ورق کرکره سینوسی
– ورق طرح سفال
– ورق شادولاین
– ورق ذوزنقه
– ورق پرچین شیروانی

با این که ورق های آهنی نام برده در بالا با توجه به طرح ویژه ی خود کاربرد های مخصوصی دارند، اما عمده کاربردی که می توان به آن ها نسبت داد، استفاده در پوشش سقف و دیوارهای سوله، ساختمان و … است.
در خصوص ضخامت این ورقه ها باید گفت که ضخامت آن ها بین ۰.۵ تا ۰.۶ میلی متر بوده و قیمت آن نیز بر حسب ضخامت تعیین می شود؛ که این تعیین قیمت با توجه به کارخانه سازنده آن متفاوت است.
و در نهایت جا دارد که بیان شود ویژگی هایی که این نوع از ورقه های آهنی را منحصر به فرد می کنند: تنوع در طرح و رنگ و زیبایی آن ها، هدایت گرمایی پایین، مقاوم به خوردگی و هزینه بری پایین آن ها است.

ورق آهن چه کاربردهایی دارد؟

پس از ارائه تعریفی کوتاه از ورق آهن و مشتقات این فلز، می‌توان از انواع کاربرد و اهمیت آن در بازار نیز یاد کرد. در خصوص کاربرد ورق آهن در بازار و زندگی روزمره باید به کاربرد این آلیاژ در صنایع ملموس اطراف خودمان از جمله صنعت ساختمان یا اتومبیل سازی اشاره کرد. باید تصریح کرد از آنجایی‌که این آلیاژ ازجمله کالاهای اساسی صنعت اتومبیل سازی، کشتی‌سازی، لوکوموتیوسازی است. این آلیاژ به صورت مختلف اساس تکنولوژی ماشین آلات را تشکیل می‌دهد. باید خاطر نشان کرد که ازجمله پرکاربردترین صنایع در بخش « ورق آهن » صنعت ساختمان و پل سازی است.

ورق ST37

امروزه عمده ی محصولات فلزی به‌صورت ورق فولادی تولید شده که هرکدام از انواع ورق‌ فولادی , برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. ورق‌ فولادی از مواد مختلفی تشکیل می شود که هر کدام در بخش مختلفی از صنعت و ساخت ساز ساختمان ها به کار می‌روند. همه ی انواع ورق فولادی هر کدام مشخصات فیزیکی و ساختاری خاصی دارند که با توجه به این ساختار از آنها در بخش های مختلف استفاده می شود.

در ادامه به معرفی انواع ورق فولادی و ویژگی های آنها خواهیم پرداخت.

ورق فلزی ورق هایی هستند که از فلزهای مختلف مانند فولادهای ساختمانی، فولادهای ضد زنگ، آلیاژهای آلومینیومی، مس، برنج و … ساخته شده اند. ورق های فلزی در ابعاد و ضخامت های مختلفی وجود دارند. همچنین ورق های فلزی از لحاظ سطح نیز شامل ورق های مختلفی هستند. مثل ورق های آج دار، خش دار و ورق های صاف. از ورق های فلزی در کارهایی مانند ساخت بدنه خودروها، کشتی ها و هواپیماها، ساخت انواع سطح های فلزی، ساخت انواع مخازن و تانکرها و … استفاده می شود.

بررسی ورق اکسین اهواز

ورق اکسین اهواز به ورق سیاه تولیدی کارخانه فولاد اکسین اطلاق می شود. این محصول در دو نوع st37 و st52 تولید و در اندازه های مختلف به بازار عرضه می گردد. در ادامه به معرفی کارخانه تولیدی این محصول و مشخصات آن خواهیم پرداخت.

تفاوت ورق اکسین اهواز با محصولات سایر کارخانجات

برای بسیاری از مشتریان در هنگام خرید ورق سیاه این سوال پیش می آید که چرا کارشناسان فروش برای هر کاربردی ورق یک کارخانه مخصوص را به آن‌ها پیشنهاد می دهند و در حقیقت این که محصول کارخانجات مختلف چه تفاوتی با یکدیگر دارد؟ چرا یک کارخانه به تولید یک محصول خاص معروف می شود؟ در ادامه قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که هر کارخانه تولید ورق چه محصولاتی را تولید می کند؟ برای مثال چنانچه قصد داریم یک سوله بسازیم بهتر است از کدام برند ورق خریداری نماییم؟

به طور کلی یک سری از کارخانجات تولید ورق سیاه در ایران از صفر تا صد محصول را خودشان تولید می کنند. برای مثال اسلب را تولید و نورد کرده و به ورق تبدیل می نماید. تنها کارخانه ای که هم اسلب تولید می کند و هم آن را به ورق تبدیل می کند کارخانه فولاد مبارکه می باشد. کارخانه های فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان تنها اسلب تولید کرده و به ورق تبدیل نمی کنند و کارخانه هایی نیز مشغول به فعالیت هستند که اسلب را خریداری کرده و تنها نورد می کنند و محصول نهایی آن ها ورق می باشد. بنابراین فولاد مبارکه تنها کارخانه ای است که از صفر تا صد کار را انجام می دهد. کارخانه فولاد مبارکه ورق سیاه را از ضخامت ۱٫۲ تا ۱۶ میلی متر تولید می کند ولی آن چیزی که مرسوم است و تولید همیشگی این کارخانه بوده و عمده سفارشات برای آن می باشد، از ضخامت ۲ تا ۱۵ میلی متر است. این محصولات در سایزهای ۲، ۲٫۵، ۳ ، ۴ و ۵ که در اصلاح بورس ورق hb اطلاق می شود و سایزهای ۶، ۸ ، ۱۰ و ۱۲ و ۱۵ که در بورس به نام hc شناخته می شوند، موجود می باشند.

حال در hb ، عرض های ۱، ۱٫۲۵ و ۱٫۵ موجود است. لازم به ذکر است ورق عرض ۱٫۵ تنها برای ضخامت های ۳، ۴ و ۵ موجود می باشند. در ضخامت های بالا (hc) عرض ۱٫۵ مرسوم است. در مورد طول این ورق ها نیز، کارخانه ها حتی کارخانه فولاد مبارکه با توجه به سفارش مشتری، طول مورد نظر را تولید می کنند ولی آنچه سفارش بیشتری دارد ورق ۱٫۵ به صورت رول و یا ۱٫۵ به صورت شیت فابریک می باشد. طول شیت فابریک عموما ۶ متر و یا ۱۲ متر است. بنابراین ورق مرسوم تولید فولاد مبارکه تا ضخامت ۱۵ میلی متر و یا ۱۶ براساس سفارش مشتری می باشد. حال اگر خریداری ورق با ضخامت ۲۰ و عرض ۱٫۵ نیاز داشته باشد باید چکار کند؟

ورق های ضخیم عرض ۱٫۵ در کارخانه کاویان تولید می گردد. کارخانه کاویان نوردکار است. ورق های این کارخانه در عرض های ۱٫۲۵ و ۱٫۵ و از ضخامت ۸ میلی متر به بالا موجود می باشد. شرکت مشابه کاویان، کارخانه اکسین اهواز می باشد. تفاوت کارخانه ورق اکسین اهواز با کاویان این است که ورق های تولیدی را عموما در عرض ۲ متر تولید کرده و توان تولید تا عرض ۴٫۵ متر را دارد ولی عموما ورق هایی با عرض ۲ متر تولید می کند. طول های موجود نیز براساس سفارش مشتری می باشد. ورق های تولیدی این کارخانه از کیفیت بالایی برخوردار است. خط نورد آن دنیلی ایتالیا بوده و نورد را از دو جهت ورق انجام می دهد. مزیت دیگر آن این است که ورق های تولیدی این کارخانه محدودیتی نداشته و طبق سفارش مشتری در ابعاد مختلفی تولید می گردد.

ورق های فولادی تحت استانداردهای خاصی تعریف می شوند که استانداردهای رایج در ایران معمولاً دین آلمان می باشد، سپس استانداردASTM آمریکا و استاندارد گوس روسیه به ندرت قابل استفاده می باشد.

 

انواع ورق فولادی

ورق های گرم (سیاه) * ورق های سرد (روغنی) * اسید شوئی * سفید (گالوانیزه) * رنگی * تین پلیت

۱- ورق های گرم نوردیده (سیاه)

به ورقهایی می گویند که کاربردهای ساختمانی دارد واز نظر کیفیت به اصطلاح ازST۳۳شروع می شود وبه ST۵۲ختم می شود.ورقهای ST۳۷ازنظرسختی ونرمی معمولی میباشد و هرچه پایین تر از st۳۷باشد ورق نرم تر می شود.به عبارتی هرچه عنصر کربن در ورق های فولادی بیشتر باشد ورق سخت ترمی باشد مانندST۵۲.ورق های گرم در کارخانه های فولادسازی مستقیماً از شمش ورق (بیلت) و گنداله آهن تولید می شود و اولین مراحل تولید ورق می باشد.برخی ورق های فولادی در گروه گرم(سیاه) می باشد. که قابل کشش می باشد، جهت بدنه کشتی و ماشین آلات سنگین که اصطلاحاً DD۱۱و DD۱۲و DD۱۳و همچنینSTW۲۲و STW ۲۴که نرم تر می باشد. قابل استفاده است و برخی دیگر در گروه گرم (سیاه) می باشد که سخت می باشد جهت تولید لوله های تحت فشار و مخازن نفتی و غیره با استانداردهای SPHT۱-SPHT۲-SPHT۳-SPHT۴همچنین ورق های A۲۸۵با گرید GR سی (C) با ۹۰ A۵۹۶با گرید GR ۵۵تا ۹۰ نیز برای مخازن تحت فشار و سیلندرهای فشار قوی مورد استفاده قرار می گیرند.

۲-ورق سرد(روغنی)

ازورق های گرمی که مناسب برای نورد مجدد می باشد تولید می شود که به طور معمول ST۲۲یا ST۲۴ می باشد تولید می شود و دارای الانگیشن (قابلیت کشش) می باشند .(الانگیشن این گونه ورق ها معمولا بین ۱۲تا ۲۸ می باشد که ورق کش می آید.)ورق هایی که کاربردهای کششی دارند و یا فوق کشش که انواع ورق های سرد (روغنی) را شامل می شود که دارای کیفیت های ST۱۲و ST۱۳و ST۱۴که فوق کشش می باشد. (یعنی ورق بدون اینکه پاره شود کشیده می شود. مثلاً فیلتر روغن اتومبیل ها و تولیداتی که اشکال هندسی و محدبی به خود می گیرند.) برخی ورق ها قابلیت لعاب کاری دارند یعنی لعاب که به رنگ های متنوع می باشد مثلاً سفید در اجاق گازهای خوراک پزی روی ورق های خاص می چسبد که اصطلاح به این نوع ورق‌هاEK۲می گویند. (ای کا دو)

۳-ورق های اسید شویی

ورق های اسید شویی شده نیز از ورق های گرم تولید می شود که طی پروسه ایی اسیدشویی می شوند و زغال های سطحی ورق و مقداری از ناخالصی ها گرفته می شود و قدری ظاهر ورق براق تر می شود یعنی نزدیک به ورق روغنی است.ورق های دیگری که برای لوله های نفت و گاز مناسب می باشند کیفیت GRB و X۴۲وx۴۶و x۵۲ psl ۲را دارا هستند.همچنین برای کشتی سازی ورق های با کیفیت GR.A و NVAمی باشد. برخی ورق های فولادی جهت رینگ و شاسی اتومبیل بکار میرود که بایستی ضد سایش و سخت باشند که از کیفیت SAPH ۳۷۰-SAPH ۳۱۰تا SAPH۴۴۰برخوردارند.همچنین کیفیت QSTE۳۸۰نیز ضد سایش و سخت میباشد.

۴-ورق های گالوانیزه

از ورق های سرد (روغنی) تولید می شود که ورق ها طی پروسه ای نسبتاً طولانی در تمام سطح ورق مقدار چندین میکرون فلز روی را در سطح ورق می نشانند تا ورق در مقابل زنگ زدگی مقارم شود و هر چقدر مقدار فلز روی (zn) بیشتر پوشانیده شده باشد اصطلاحاً کتینگ ورق بالاتر می رود ورق های چینی معمولاً کتینگ ۱۰۰ الی ۱۲۰ و ورق های کره ای ژاپنی و هندی و غیره تا کتینگ ۱۸۰را دارا هستند.

۵-ورق های رنگی

معمولاً ورق های گالوانیزه را در کوره های خاص رنگ پاشی می کنند تا ورق رنگی تولید شود. ورق های رنگی در سقف سالن ها و کانکس مورد استفاده می باشد

۶-ورق های تین پلیت (قلع اندود)

به ورق هایی با ضخامت ۰.۱۶ میلیمتر تا ۰.۴۵ میلیمتر گفته می شود که بیشتر جهت قوطی های چای ، کنسرو ، مواد غذایی و روغن های نباتی استفاده میشود که یک لایه قلع روی ورق سرد روغنیST۱۲ پوشیده شده جهت مصون مواد غذایی .

گاهی اوقات دو طرف ورق قلع یکسان ندارد (یک طرف ۲.۸ و طرف دیگر ۵.۶) که طرف قلع بیشتر جهت داخل ظرف و طرف قلع کمتر جهت بیرون ظرف مورد استفاده قرار میگیرد. تین پلیت ها از نظر سختی و نرمی به ۳ گروه شامل تمپر ۲ که نرم و تمپر ۳ که معمولی و تمپر ۴ که سخت بوده تقسیم می شود.

تفاوت ورق st37 و st52 اکسین اهواز

به طور کلی علامت st برای فولادهای ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. پس از این حروف، عددی به کار می رود که چنانچه این عدد را در ۹٫۸۱ ضرب نماییم میزان حداقل استحکام کشش فولاد بر حسب نیوتن بر میلی متر مربع به دست می آید. پس از عدد ذکر شده عددی مربوط به استحکام به صورت خط تیره قرار می گیرد و عدد ذکر شده نشان دهنده درجه کیفیت فولاد مورد استفاده در ورق مصرفی است.

درجه ۱: برای کارخای معمولی که نوشته نمی شود.
درجه ۲ : برای کارهای مهم
درجه ۳: فولادی که آرام ریخته گری شده و دارای درجه خلوص بالا و خواص جوشکاری خوب است.

فولاد st37 به عنوان فولاد نرمه شناخته می شود. کاربرد اصلی این ورق ها در ساختمان سازی و ساخت پروفیل های ساختمانی می باشد. این دسته از محصولات به دلیل وجود درصد کربن پایین، استحکام متوسطی دارند. ورق st52 نیز از دسته ورق هایی می باشند که از استحکام بالایی برخوردارند. وجود عناصری همچون سیلیسیم و منگنز نیز سبب استحکام بالا و ویژگی های منحصر به فرد این محصول شده است.

ورق های st37 در صنعت استفاده بیشتری دارند و دلیل این امر را می توان جوش پذیری و خواص مکانیکی مناسب این محصول نامید. از لحاظ قیمت ورق سیاه اکسین در دو نوع st37 و st52 تفاوت چندانی ندارند ولی st52 اندکی بالاتر می باشد. هرچند استفاده از st52 به جای st37 سبب کاهش وزن فولاد مصرفی در ساختمان می گردد.

ورق سیاه(ورق گرم)

ورق سیاه که به آنها ورق گرم نیز می گویند در ۲ نوع ورق سیاه صنعتی و ورق سیاه معمولی و در استانداردهای مختلف تولید می شود.
برای اندازه گیری کیفیت ورق سیاه از شاخصی به نام ST استفاده می شود که این شاخص در ورق سیاه معمولی بین اعداد St33 تا St 52 می باشد. این نام گذاری بر اساس مقدار کربن موجود در مواد سازنده ورق است، به گونه ای که ورق St 33 دارای کمترین مقدار کربن و در نتیجه انعطاف پذیری بیشتر نسبت به سایر کیفیت ها و ورق ST52 دارای بیشترین مقدار کربن و در نتیجه انعطاف پذیری خیلی کمی است.

کاربرد ورق سیاه

ورق های نورد گرم (ورق سیاه ) معروفترین ورق فولادی است که با توجه به نوع آن مصارف گوناگونی در صنایع مختلفی از جمله صنعت ساختمان، تانکر سازی، خودروسازی، مخازن خاص، کشتی سازی و صنایع سنگین فلزی و … دارد. رایجترین نوع ورق سیاه از نظر کیفیت ST 37 است که از نظر سختی و منعطف بودن در حد متوسط قرار دارد و بیشترین کاربرد را برای مصارف ساختمانی از قبیله اسکلت سازی – سوله سازی و… دارد. از ورق سیاه صنعتی در مصارف و پروژه های صنعتی از قبیل سد سازی، پروژه های پتروشیمی، مخزن سازی و…. استفاده می شود.

برخی ورق های فولادی در گروه گرم(سیاه) نیز قرار دارند . که قابل کشش می باشند و از آنها برای ساخت بدنه کشتی و ماشین آلات سنگین قابل استفاده اند این گروه معمولا شامل ورقهای که از نظر انعطاف نرم تر هستند از جمله DD۱۱و DD۱۲و DD۱۳و همچنین STW۲۲و STW ۲۴ می باشند برخی دیگر در گروه گرم (سیاه) که دارای سختی و زیاد و انعطاف کمتر هستند برای مصارفی از جمله تولید لوله های تحت فشار و مخازن نفتی و غیره با استانداردهای SPHT۱-SPHT۲-SPHT۳-SPHT۴ همچنین ورق های A۲۸۵ با گرید GR سی (C) با ۹۰ A۵۹۶ با گرید GR ۵۵ تا ۹۰ نیز برای مخازن تحت فشار و سیلندرهای فشار قوی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

ابعاد فیزیکی ورق گرم

ورق سیاه به دو شکل وارد بازار می شود: رول و شیت (البته تا ضخامت ۱۵ میل فقط در دو شکل رول و یا شیت وارد بازار شود و از سایز ۱۵ میل به بالا تنها به صورت شیت خام وارد بازار می شود.) هر دوی این دو شکل ورق قابل برش به سایز های مختلف می باشد.

قیمت ورق سیاه و عواملی که بر آن تاثیر گذار می باشند و به طور کلی همه چیز در رابطه با این محصول را می خواهیم در این مقاله مورد بحث قرار دهیم. این محصول تولید شده از فولاد نوع A 36 و A 1011 به شیوه نورد گرم می باشد. ورق سیاه به راستی سیاه نبوده ولی در طی مراحل تولید ظاهری کدر به خود می گیرد که ناشی از شیوه نورد گرم می باشد. فولاد نوع A 1011 آلیاژی کم کربن می باشد که در عین مستحکم بودن خاصیت شکل پذیری بالایی دارد همینطور فولاد نوع A 36 از جوش پذیری بالایی برخوردار است و ویژگی جالب توجه این فولاد تقویت آن بر اثر حرارت دیدن می باشد. اغلب از این محصول در صنایع فلزی سنگین، تولید تجهیزات کشاورزی، ساخت رینگ، تانکر و کشتی سازی، قطعات خودرو و مخازن خاص استفاده می کنند. تفاوت در استانداردهای بکار برده شده در ساخت باعث تفاوت در نوع مصرف این محصول می گردد. برای مثال ورق سیاه ST 33 در صنعت، استاندارد ST 44 در ساخت تانکر و یا سیلندر گاز و فولاد نوع A 1011 اغلب در ساخت ظروف کاربرد دارد. به این نکته دقت بفرمایید که ارتباط بین میزان کربن و مقاومت شیت رابطه عکس دارد و به این صورت است که هرچه درصد کربن در این محصولات کمتر باشد میزان سختی محصول بالا می رود. در فولاد مبارکه اصفهان ورق سیاه اغلب با استاندارد ST 37 با ضخامت ۲ و عرض ۱.۲۵ میلی متر در بازار عرضه می شود.

استاندارد های ورق سیاه

این محصولات دو نوع معمولی و صنعتی داشته و در استاندارد های بسیاری تولید می گردد. ورق سیاه معمولی با استانداردهای A 516-GR 60,70 ، A 285-GR C، A 283-GR، ST 52 و ورق های صنعتی با استاندارد ST 37 ساخته می شوند. عموما از شیت های صنعتی در ساخت سوله، مخزن و سد سازی و از نوع معمولی در ساخت ظروف، قطعات خودرو و… مورد استفاده قرار می گیرد.

استانداردهای بین المللی موجود در این محصولات شامل استاندارد آلمان DIN ، آمریکا ASTM و ژاپن JIS می باشد. قابل ذکر است که محصولات موجود در بازار ایران ترکیبی از استاندارد آلمان و ژاپن است. نکته بسیار مهم در خصوص این محصولات این است که هر کدام از استانداردها برای کاربرد خاصی استفاده می شود که در ادامه مطلب به طور کامل به بررسی آن خواهم پرداخت: • ورق ST برای ساخت پل و سازه های فولادی • شیت SS برای ساخت دیگ های بخار و مخازن تحت فشار با دمای بالا • محصولات با استاندارد SM با قابلیت جوش پذیری بالا برای استفاده در ساخت مخازن • رول SAP با ظرفیت کشش بالا پر کاربرد در صنایع خودروسازی • SG برای ساخت مخازن تحت فشار مانند CNG • شیت های CK با مقاومت بالا در برابر خوردگی پرکاربرد در صنایع ماشین آلات • HPE با قابلیت ضد چسبندگی برای ساخت ظروف کاربرد دارد. • HHCR با مشخصه درجه حرارت بالا برای ساخت دودکش و مکان هایی که به تحمل درجه حرارت زیاد نیاز دارد مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت ورق روغنی و سیاه

دانستن تفاوت های بین ورق روغنی و ورق سیاه و راه های شناخت آن دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد که قبل از خرید باید به آن توجه زیادی نمایید. تا اینجا متوجه شدیم که ورق های تولید شده به شیوه نورد گرم را ورق سیاه می نامند. این محصول از جهات مختلف شیوه تولید، سایز، کیفیت، کاربرد، مزایا و معایب و… دارای تفاوت هایی با ورق روغنی می باشد.

تفاوت در شیوه تولید موجب ایجاد تفاوت های بسیار زیادی در جنس، شکل ظاهر و خواص این دو محصول شده است. شیت های تولید شده به شیوه نورد گرم از کیفیت پایین تر نسبت به ورق های نورد سرد برخوردار است. علاوه بر آن تفاوت هایی در شکل ظاهری نیز وجود دارد. برای مثال ورق های روغنی دارای سطحی شفاف و یکدست بوده و تلرانس ابعادی و ضخامت بسیار کم است. این درحالی ست که ورق سیاه دارای سطحی زبر بوده و تلرانس ابعادی آن دارای خطا می باشد. ورق سرد انعطاف پذیری بیشتری نسبت به ورق گرم دارد از همین رو می توان اشکال مختلفی را با استفاده از این محصول تولید کرد.

در فرآیند تولید ورق سیاه فولاد را در دمای بالا یعنی در حدود ۱۷۰۰ درجه فارنهایت گرما می دهند که در نهایت این محصول قیمت کمتری دارد. در کنار این موارد ورق سیاه از استحکام بالاتری برخوردار می باشد. اغلب از آن در ساخت مخازن، پروژه های ساختمانی و لوله مورد استفاده قرار می گیرد.

به طور کلی اگر بخواهیم این قسمت از مطلب را جمع بندی کنیم بهتر است بگوییم ورق سیاه برای خریدارانی مناسب است که شکل ظاهری محصول بی اهمیت ولی محصولی با استحکام بالا نیاز داشته باشند در صورتی که ورق روغنی برای آن دست از عزیزانی مناسب است که نیازمند شکل ظاهری مناسب در محصول، قابلیت جوش و رنگ آمیزی باشد.

ضخامت ورق سیاه

در فرآیند تولید این محصول، ضخامت تختال با عبور از ۵ تا ۷ غلطک کاهش داده شده و به ۱.۸ تا ۳ میل می رسد. ضخامت های رایج این محصول در بازار بین ۱.۵ تا ۱۰۰ میلی متر می باشد. شیت ها در بازار به دو صورت برش خورده و فابریک قابل خریداری می باشند. شما عزیزان می توانید ورق فابریک را متناسب با نیاز خود در اندازه های مختلف سفارش دهید و ورق برش خورده یا رول فرم بدون دارا بودن محدودیت طولی با عرض های ۱۰۰ ، ۱۲۵ ، ۱۵۰ و ۲۰۰ سانتی متری قابل سفارش می باشند. طبیعتا در نمودار قیمت ورق سیاه متناسب با ضخامت و ابعاد آن کاهش یا افزایش می یابد.

قیمت ورق آهن سیاه

همانگونه که گفتیم ورق سیاه به محصولات تولید شده به شیوه نورد گرم گفته می شود. هزینه های تمام شده در شیوه نورد گرم از نورد سرد کمتر بوده چرا که در روش گرم شیت را با گرما دادن و به ذوب رساندن آن به شیت تبدیل می کنند. ولی شیت های تولید شده در شیوه سرد را به نحوی اسید شویی می کنند که در برابر زنگ زدگی مقاوم می شود. با این تفاسیر طبیعی است که قیمت ورق سیاه امروز نسبت به قیمت ورق روغنی تولید شده به شیوه سرد ارزان تر باشد.

فروش ورق سیاه

همانگونه که گفتیم محصول نامبرده به دو صورت رول و برش خورده و در اندازه های قابل سفارش در بازار عرضه می شود. تولیدکنندگان ورق سیاه در ایران شامل کارخانجات فولاد مبارکه اصفهان، فولاد کاویان، گیلان، فولاد صبا، فولاد غرب و فولاد اکسین اهواز می باشد که اطلاعات قیمت، ابعاد و وزن در جداولی به صورت جداگانه در سایت آهن ۳ قابل دسترس شما همراهان گرامی می باشد.

خرید ورق سیاه

برای اقدام به خرید این محصول و برای جلوگیری از خرید اشتباه و صرف هزینه های بیهوده پیشنهاد ما به شما ارتباط با مشاوران مجرب آهن ۳ می باشد که ضمن معرفی محصول مناسب کاربردتان، می توانید از وزن و قیمت روز ورق سیاه مطلع شوید.

وزن ورق سیاه

وزن ورق سیاه با استفاده از فرمول وزن و یا از طریق راه های ذکر شده در مقاله جدول وزن ورق می توانید به راحتی محاسبه کنید. به طور مثال اگر قصد محاسبه وزن شیت سیاه ۲ میل را داشته باشید می توانید از حاصلضرب طول در عرض و ضخامت ورق در چگالی آهن ( که برابر با عدد ۸ می باشد) این مقدار را اندازه گیری کنید.

خط تولید ورق سیاه

برای تولید این محصول ابتدا گندله آهن و شمش فولادی را در درون کوره های قوس الکتریکی به صورت مذاب در می آورند. در این مرحله مذاب را به تختال‌های فولادی تبدیل کرده و در دمای ۱۲۰۰ تا ۱۲۵۰ درجه فولاد را حرارت داده تا سرخ شود. در این مرحله برای افزایش استحکام محصول ترکیبی از دیگر آلیاژها به این تختال ها اضافه می کنند. اکنون سطحی از پوسته های اکسیدی بر روی سطح تختال ها ایجاد می شود که با عملیات پوسته شویی این پوسته ها را برطرف می نمایند. پوسته شویی که توسط فشار آب قوی انجام می شود باعث کاهش دمای تختال نیز می شود.

اکنون نوبت به مرحله نورد رسیده که در طی آن تختال را به غلتک های نورد انتقال می دهند سپس با عبور از میان چند غلتک ضخامت محصول تا حدود ۷۵ درصد کاهش پیدا می کند. در این زمان که تختال ها تبدیل به شیت شده اند باید به قفسه های نورد انتقال داده شوند. برای این کار رول را ابتدا از جعبه کلاف عبور می دهند. علت این کار متعادل سازی دمای محصول می باشد که باعث ایجاد خواص یکسانی در سطح محصول می گردد. علاوه بر آن با ایجاد این واسطه ظرفیت تولید افزایش یافته و چنانچه پوسته ای باقی مانده باشد از بین می رود.

قفسه نورد نهایی متشکل از ۵ تا ۷ قفسه نورد می باشد که ابتدا با کنترل دمای شیت آن را وارد اولین نورد می کنند سپس این محصول به صورت خودکار و پیوسته وارد دیگر غلطک ها می شود. ضخامت ورق در این مرحله از ۱ تا ۴ میلی متر کاهش پیدا می کند. در اینجا بعد از طی کردن ۷ مرحله نورد شیت را به میز خنک کننده با شرایط کاملا کنترل شده انتقال می دهند. در ابتدا ورق سیاه که دمایی برابر با ۸۵۰ درجه سانتی گراد دارد تا دمای ۵۸۰ درجه کاهش دما پیدا می کند، بعد از بازبینی نهایی شیت ها را به صورت رول یا کلاف بسته بندی کرده و به بازار انتقال می دهند. اغلب شیت های با ضخامت کمتر از ۱.۵ را به دلیل انعطاف پذیری بالا به صورت رول و محصولات با ضخامت بالای ۱.۵ را به صورت شیت و برش خورده در بازار عرضه می کنند. منظور از گندله آهن همان سنگ آهن های پودر شده بعد از استخراج از معادن می باشد که برای پخته شدن به آن حرارت داده و مگنتیت موجود در آن به هماتیت تبدیل شده و گندله به آهن اسفنجی تبدیل می شود.

ورق روغنی (ورق سرد)

ورق سرد که به آن ورق روغنی نیز می گویند نوعی دیگر از ورق فولادی است که با استفاده از تکنولوژی نورد سرد تولید می شود. علت نامگذاری ورق های سرد به اسم ورق روغنی، اصطلاحی عامیانه و بر مبنای وضعیت ظاهری این نوع ورق می باشد.

شکل ظاهری

در این فرآیند ساخت ورق روغنی ورق های با ضخامت بالا توسط نورد به ضخامت های پایین تر تبدیل می گردند. در این فرآیند به دلیل استفاده از نورد سرد کیفیت ظاهری ورق های نورد شده بسیار عالی می باشد. از این جهت از ورق های روغنی بیشتر در کاربردهایی که ورق ظاهر جسم را تشکیل می دهداستفاده می شود. ورق سرد بسته به نوع آلیاژ و همچنین عملیات حرارتی صورت گرفته بر روی آنها به چند دسته کلی تقسیم می شود.

ورق های معمولی (مانند ST۱۲)، ورق های نیمه کشش (مانند ST۱۳) و ورق های فوق کشش (مانند ST۱۴) نمونه هایی از انواع ورق روغنی می باشند. استاندارد ضخامت ورق روغنی بین ۳ دهم میلی متر الی ۳ میلی متر می باشد و از نظر عرض نیز دارای دو عرض استاندارد ۱۰۰ سانتی متر و ۱۲۵ سانتی متر هستند. در ایران شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، هفت الماس و شرکت فولاد غرب عمده تولید کنندگان ورق سرد (ورق روغنی) هستند و از میان ورق‌های وارداتی ورق روغنی روس و قزاق در بازار ایران پر کاربرد و پر مصرف هستند.

کاربرد ورق روغنی

ورق نورد سرد (ورق روغنی ) پایه تولید ورق گالوانیزه (ورق سفید) هستند. از آنجایی که ورق گالوانیزه رنگی خود نیز از ورق گالوانیزه ساخته می شود پس در نتیجه پایه و اساس ورق رنگی، ورق روغنی(ورق سرد ) می باشد.

وزن ورق روغنی

ورق های روغنی یا همان نورد سرد دارای وزن استاندارد ویژه هستند که با آهن معمولی تقریبا یکسان می باشد.
ورق گالوانیزه از ورق سرد (ورق روغنی) تولید می شود نیز نوعی دیگر از ورق فولادی می باشد که برای تولید ورق گالوانیزه طی یک پروسه طولانی در تمام سطح ورق روغنی مقدار چندین میکرون فلز روی را می نشانند تا ورق فولادی در مقابل زنگ زدگی مقاوم شود به عبارت دیگر در ورق گالوانیزه، بین آهن و روی، پیلی الکتروشیمیایی تشکیل می‌شود که در آن روی به جای آهن به عنوان آند و آهن به عنوان کاتد بکار می‌رود. در ورق گالوانیزه حتی اگر پوشش آن هم شکستگی پیدا کند، زنگ نخواهد زد.

ورق سیاه

به ورق هایی که بوسیله نورد گرم تولید می شوند، ورق سیاه می گویند. ورق سیاه یکی از اصلی ترین ورق های آهن موجود در بازار هستند که برای اندازه گیری کیفیت آن از شاخصی به نام ST استفاده می شود، این شاخص در ورق سیاه معمولی بین اعداد St33 تا St52 می باشد. این نام گذاری بر اساس مقدار کربن موجود در مواد سازنده ورق آهن است، به گونه ای که ورق St 33 دارای کمترین مقدار کربن و در نتیجه بیشترین انعطاف پذیری نسبت به سایر کیفیت ها و ورق ST52 دارای بیشترین مقدار کربن و در نتیجه انعطاف پذیری خیلی کمی است. همچنین ورق ST37 و ورق ST52 پرمصرف ترین ورق های سیاه موجود در بازار هستند که در صنعت ساختمان به شدت مورد توجه قرار گرفته اند.

ورق سیاه در صنایع مختلفی از جمله صنعت ساختمان، تانکر سازی، خودروسازی، مخازن خاص، کشتی سازی و لوله سازی مورد استفاده قرار میگیرد. بخش عمده ای از ورق سیاه در ایران تولید می شود. کارخانه هایی نظیر فولاد مبارکه اصفهان، فولاد اکسین، ورق کاویان، نورد لوله اهواز، تعدادی از کارخانه‌های معتبر تولید فولاد و ورق سیاه ایران هستند که قیمت ورق ST52 و دیگر ورق های سیاه نظیر ورق ST34، ST33، و ST37 برای هر کارخانه ای متفاوت است، اما به طور کلی اصلی ترین تولید کننده ورق سیاه در ایران، کارخانه فولاد مبارکه اصفهان است.

ورق سیاه طبق درخواست مشتری به صورت رول و شیت‌های برش خورده و فابریک (۱٫۵*۶ – ۲*۶ – ۲*۱۲ – ۲*۱ – ۱٫۲۵*۲٫۵) در بازار موجود می‌باشد و ضخامت ورق‌ها از ۱٫۸ تا ۱۰۰ میلی‌متر است که قیمت ورق سیاه با توجه به ضخامت و مقدار کربن آن متغیر است.

ورق روغنی

ورق آهن به دو دسته کلی ورق نورد سرد و ورق نورد گرم تقسیم می‌شود. همانطور که گفتیم محصول خروجی نورد گرم، ورق سیاه است و محصول خروجی نورد سرد ورق روغنی نامیده می شود. ورق روغنی که در بازار به ورق فولادی سرد نیز معروف هستند، دارای عرض استاندارد ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتی متر است و در ضخامت های ۰٫۳ میلی متر تا ۴ میلی متر تولید می شوند. ورق های روغنی در واقع پایه ساخت ورق‌های گالولنیزه هستند. این ورق ها به سه دسته کلی تقسیم می شوند که عبارتند از:

ورق روغنی st12
ورق روغنی st13
ورق روغنی st14

در میان این سه دسته ورق روغنی، ورق ST12 که اصطلاحا ورق کششی نیز نامیده می شود، پرکاربرد ترین نوع روغنی است. ورق های روغنی st12 در مصارف ساختمانی و صنعتی جهت ساخت سازه های مختلف بسیار مورد استفاده قرار میگیرند و قیمت ورق ST12 برای هر شرکتی متفاوت است.
کاربرد ورق های روغنی عبارتند از:

پروفیل های ساختمانی
تولید پروفیل های مبلی
ساخت درب و پنجره
تولید بدنه کابینت
تولید قطعات صنعتی
ساخت وسایل برقی خانگی
ساخت قطعات خودرو

شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، شرکت هفت الماس، شرکت فولاد غرب آسیا و ورق روغنی فولاد درخشان از تولید کنندگان مهم ورق های روغنی در داخل کشور هستند. ورق‌های روغنی وارداتی نیز بیشتر محصول کشورهای قزاقستان، روسیه، کره و چین می باشند. قیمت ورق روغنی بسته به کارخانه تولید کننده و میزان تقاضای بازار برای آن محصول متفاوت است. بدلیل تقاضای زیاد بازار برای ورق روغنی ST12، قیمت ورق ST12 بیشتر از ورق ST13 و ST14 است بنابراین در هنگام خرید ورق روغنی به گرید آن توجه داشته باشید!

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه ورق آهنی است که به وسیله فلز روی بر روی سطح آن ها پوششی ایجاد می شود. ورق گالوانیزه در موارد بسیاری از جمله تولید کانال های کولر، شیروانی لوله های آب و جاهایی که امکان ارتباط با آب و خوردگی وجود دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. به علاوه یکی از بیشترین کاربردهای ورق گالوانیزه، تولید ورق گالوانیزه رنگی و ورق شیروانی رنگی است که در رنگ ها و ابعاد مختلفی تولید و عرضه می شود و در ادامه به آنها می پردازیم.

استفاده از ورق های گالوانیزه مزیت های فراوانی دارد از جمله:

هزینه کمتر: برای انجام عملیات گالوانیزه، در مقایسه با سایر روشهای معمول جلوگیری از خوردگی، نیاز به هزینه کمتری خواهد بود و استفاده از ورق گالوانیزه ارزان تر خواهد بود. همچنین تعمیرات و نگهداری آن نیز هزینه کمتری خواهد داشت.
دوام پوشش: پوشش ایجاد شده از طریق گالوانیزه به دلیل داشتن یک ساختار متالورژیکی خاص، دارای مقاومت مناسب در برابر صدمات مکانیکی، سایش و خوردگی خواهد بود.
محافظت در برابر صدمات محیطی به صورت اتوماتیک
محافظت کامل توسط پوشش گالوانیزه

ورق گالوانیزه به دو صورت کلی رول فرم و فابریک در کارخانه تولید می شود. ورق آهن گالوانیزه هم توسط کارخانه های ایرانی از قبیل کارخانه هفت الماس، کارخانه شهرکرد، کارخانه کاشان و هم توسط کارخانه های وارداتی مانند چین تولید و عرضه می شود. قیمت ورق گالولنیزه هر کارخانه با دیگری متفاوت است و عواملی مانند کیفیت و ضخامت ورق نقش به سزایی در تعیین قیمت آنها دارد.

ورق رنگی

نوعی ورق گالوانیزه است که بدلیل اینکه جنس ورق پایه آن گالوانیزه است، به آن ورق رنگی گالوانیزه نیز گفته می شود. ورق های رنگی ابتدا در کوره پخته می شوند. فولاد های گالوانیزه پوششی از زینک اکسید دارند که در برابر عوامل محیطی از ورق محافظت می کند. بدون این پوشش روی، ممکن است فلز اکسید شود یا زنگ بزند.. این پوشش روی که به ورق اضافه می شود، ورق گالوانیزه را در برابر خراشیده شدن و جای اثر انگشت مقاوم می کند و اجازه می‌دهد تا در طول ارسال و نصب ورق رنگی آسیب نبیند و یک سطح براق و تمیز در اختیار شما قرار بگیرد.

ورق گالوانیزه رنگی که نوعی ورق آهن نیز محسوب می شود، در صنایع تولید لوازم خانگی، صنایع ساختمانی، صنایع فلزی، لوازم خانگی و همچنین در صنعت حمل و نقل کاربرد زیادی دارد.

ورق های گالوانیزه رنگی در ضخامت های نازک، به صورت رول فرم در عرض های استاندارد ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتی متری تولید می شوند. کارخانه‌های داخلی فولاد مبارکه، فولاد بهمن، هفت الماس و سمنان، و وارداتی چین از جمله کارخانه های تولید کننده ورق رنگی هستند که در رنگ های سفید یخچالی، آبی، صورتی، قهوه ای سوخته، قرمز، بنفش و نارنجی موجود می باشد.

ورق رنگی شیروانی

ورق رنگی شیروانی ورقی از جنس گالوانیزه با روکش روی است. نحوه رنگ کردن این ورق ها نیز مانند ورق رنگی است و تفاوت اصلی آن با ورق رنگی در تنوع فرم و شکل های آن است ، هرکدام از ورق های رنگی شیروانی باتوجه به فرم آن کاربرد منحصر به فرد خود را دارد اما در مجموع می توان گفت عمده ترین کاربرد این ورق ها پوشش سقف و دیواره سوله، ساختمان، ویلا و غیره است.

ضخامت استاندارد این ورق ها ۰٫۵۰ الی ۰٫۶۰ میلی متر است و قیمت ورق شیروانی باتوجه به ضخامت و نوع کارخانه سازنده آن تعیین می شود. از دیگر ویژگی های این ورق های گالوانیزه میتوان به تنوع رنگ، ظاهر زیبا، ضریب هدایت حرارتی کم، مقاوم در برابر خوردگی و قیمت مقرون به صرفه آن اشاره کرد که به نوعی ورق گالوانیزه ارزان محسوب می شود.

همچنین برای محاسبه قیمت ورق آهن بد نیست که فرمول محاسبه وزن آن را نیز بدانید. این فرمول عبارت است از:

طول *عرض*ضخامت* چگالی آهن= وزن. در نتیجه شما با داشتن طول و عرض و ضخامت ورق مورد نظر خود و ضرب کردن آن در چگالی آهن که معادل ۷٫۸۵ است، میتوانید وزن ورق آهن را محاسبه کنید. همچنین توجه داشته باشید که گاهی اوقات برای رند شدن وزن ورق، چگالی آهن را ۸ در نظر می گیرند.

به طور مثال: وزن ورق آهن ۱ میل به طول و عرض ۱ متر*۲ متر = ۱۵٫۷ kg

با دانستن نحوه محاسبه وزن ورق آهن شما میتوانید قیمت ورق آهن ۱ میل تا ۱۰۰۰ میلی متر را با توجه به وزن آن به راحتی بدست بیاورید.

ورق های فولادی (فلزی) به دو صورت کلی نورد (تولید) میشوند
نورد سرد (ورق روغنی )
نورد گرم ( ورق سیاه )
نام دیگر ورق روغنی ورق با نورد سرد است.
ورق روغنی در واقع اصطلاح عامیانه ورق هایی است که با تکنولوژی نورد سرد تولید می شوند. در این فرآیند ورق های با ضخامت بالا توسط نورد به ضخامت های پایین تر تبدیل می شوند. در این فرآیند به علت استفاده از نورد سرد کیفیت ظاهری ورق های نورد شده بسیار عالی می باشد، از ین رو از این نوع ورق ها بیشتر در کاربردهایی که ورق ظاهر جسم را تشکیل می دهد استفاده می شود. ورق های روغنی بسته به نوع آلیاژ و همچنین عملیات حرارتی صورت گرفته بر روی آنها به چند دسته کلی تقسیم می شوند:
ورق های معمولی (مانند ST12)
ورق های نیمه کشش (مانند ST13)
ورق های فوق کشش(مانند ST14)

ورق های روغنی به طور کلی و استاندارد از ضخامت ۳۰ صدم میلی متر الی ۳ میلی متر تولید می شوند و دارای دو عرض استاندارد ۱۰۰ سانتی متر و ۱۲۵ سانتی متر هستند.
ورق های روغنی ای که در بازار ایران پرکاربرد ترند را شرکت های فولاد مبارکه اصفهان ، شرکت هفت الماس ، و شرکت فولاد غرب تولید می نمایند. و در مورد ورق های روغنی خارجی نیز معمولا ورق های روس و قزاق پرکاربد و همچنین در بازار موجود هستند.
ورق های نورد سرد (ورق روغنی ) پایه تولید ورق های گالوانیزه ( ورق سفید ) هستند.
در ضمن ورق های رنگی گالوانیزه ( ورق رنگی ) از ورق گالوانیزه تولید می شود. پس صراحتا می توان نتیجه گرفت که پایه تولید ورق رنگی نیز همین ورق‌های نورد سرد (روغنی ) هستند.
ورق های روغنی یا نورد سرد دارای وزن استاندارد ویژه هستند که تقریبا با آهن معمولی یکسان می باشد.
جدول زیر حدود وزن ورق های نورد سرد (ورق روغنی ) را نشان می دهد:

ردیف طول (میلیمتر) عرض(میلیمتر) ضخامت (میلی متر) وزن(کیلوگرم)
۱ ۲۰۰۰ ۱۰۰۰ ۳۰ صدم ۵
۲ ۲۰۰۰ ۱۰۰۰ ۴۰ صدم ۶
۳ ۲۰۰۰ ۱۰۰۰ ۵۰ صدم ۸
۴ ۲۰۰۰ ۱۰۰۰ ۱ ۱۶
۵ ۲۰۰۰ ۱۰۰۰ ۲ ۳۲
۶ ۲۰۰۰ ۱۰۰۰ ۳ ۴۸

ابعاد ورق سیاه

ورق سیاه در ۲ نوع ورق سیاه صنعتی و ورق سیاه معمولی و در استانداردهای مختلف تولید می شود که این مجموعه تنها در نوع معمولی آن استاندارد st ۳۷ را و در نوع صنعتی آن استاندارد st 52، A283 – GR C، A285-GR C، A516 –GR ۶۰ ,۷۰ را فروش دارد.
ورق سیاه ST ۳۷ بیشتر برای مصارف ساختمانی(ساختمان ها-سوله ها و …) مصرف می شود ولی ورق های صنعتی در مصارف و پروژه های صنعتی کاربرد دارد از قبیل سد سازی، پروژه های پتروشیمی، مخزن سازی و …. این اقلام در دو شکل مختلف وارد بازار می شود: رول و شیت (البته ورق تنها تا ضخامت ۱۵ میل می تواند در دو شکل رول و یا شیت وارد بازار شود و از سایز ۱۵ میل به بالا تنها به صورت شیت خام وارد بازار می شود.) هر دوی این دو شکل ورق قابل برش به سایز های مختلف می باشد.
کاربرد های ورق سیاه
ورق های نورد گرم (ورق سیاه ) در صنایع مختلفی از جمله صنعت ساختمان ، تانکر سازی ، خودروسازی ، مخازن خاص ، کشتی سازی و صنایع سنگین فلزی و … کاربد دارند.
ورق سیاه به دو شکل کلی رول فرم و فابریک تولید می شوند .
ضخامت ورق سیاه
ضخامت ورق سیاه از ۱/۵ میلی متر شروع شده و نهایتا به ۱۰۰ میلی متر ختم می شود.
ابعاد فیزیکی ورق سیاه
در حالت رول فرم عرض ورق های سیاه بسته به ضخامت چهار عرض ۱۰۰ سانت و ۱۲۵ سانت و ۱۵۰ سانت و ۲۰۰ سانت را دارا خواهند بود.طبعا در حالت رول فرم محدودیت طولی وجود نخواهد داشت.
در حالت فابریک نیز بسته به مقدار سفارش می توان هر اندازه و ابعادی را تولید کرد اما بعضی ابعاد مرسوم و پرکاربرد هستند. این ابعاد مرسوم و طبیعتا موجود به شرح زیر می باشند :
ورق سیاه ابعاد ۲۰۰۰*۱۰۰۰ میلی متر
ورق سیاه ابعاد ۲۵۰۰*۱۲۵۰ میلی متر
ورق سیاه ابعاد ۶۰۰۰*۱۰۰۰ میلی متر
ورق سیاه ابعاد ۶۰۰۰*۱۵۰۰ میلی متر
ورق سیاه ابعاد ۶۰۰۰*۲۰۰۰ میلی متر
ورق سیاه ابعاد ۱۲۰۰۰*۲۰۰۰ میلی متر
استاندارد های ورق سیاه
ورق سیاه را معمولا با استاندارد ST37 می شناسند.

ورق آهن اکسین:

ورق های اکسین به علت عریض تر بودن مورد استقبال مصرف کنندگان قرار میگیرند ورق آهن اکسین در آلیاژهای مختلف تولید و عرضه میگردد که دارای شناسنامه و مارک میباشند و از نظر کیفی در ایران مرغوبترین ورق فولادی ضخیم میباشند ورق اکسین در طول ۶ متر و ١٢ متر عرضه میگردد

سخن پایانی

در این مقاله جامع و کامل، سعی کردیم کلیات جامعی درباره ورق آهن را در اختیار همراهان و فعالان صنعت آهن و فولاد قرار دهیم تا در هنگام خرید و انتخاب نوع محصول مورد نظر خود، با اطلاعات کامل و آگاهی قابل قبولی به سراغ بازار آهن بروند.
در حالی که نیاز به خرید ورق آهن یا هر محصول دیگری که مربوط به بازار آهن می باشد، داشتید، می توانید از مشاوره و راهنمایی های کارشناسان ارشد مجموعه تی بی ام صنعت بهره مند شوید.

    مشاوره تلفنی